E-mailadresAfdrukkenExport ICS

Stoofpolder - Het Licht

Evenement

Wanneer:
zo, 13. juni 2021, 11:30 uur
Locatie:
Stoofpolder - Het Licht (23) - Bruinisse
Categorie:
Categorie 2
Duikleider:
Fabian Wijnands
Aanwezig duikstek:
11:00 uur
Kentering Zierikzee:
12:00 uur LW
Kentering ter plaatse:
12:10 uur LW
Verzamelen:
Numansdorp 10:15 uur

Locatie

Locatie:
Stoofpolder - Het Licht (23)
Straat:
Nieuwlandje
Plaats:
Bruinisse
Land:
Netherlands

Categorie: 2

Deze stek staat weliswaar onder invloed van getijden maar is door de ligging ver landinwaarts ook buiten de kentering te beduiken.

Briefing Informatie

Duikplaats Stoofpolder ook wel Het Licht genoemd is een duikstek die via een wandeling van ca. 400 meter te bereiken is. Gedoken wordt langs de dijk en je gaat te water vanaf de dijk waar de Oosterschelde een knik maakt en het havenlicht staat. Rechts, westelijk vanaf deze knik is duiken verboden omdat dit dichtbij de vluchthaven van Bruinisse ligt en de vaargeul erg dicht langs de kant. De politie houdt hier regelmatig toezicht op.

Duikkaart

Flora en Fauna

De maximumdiepte is ca. 20 meter. Op een diepte van 3 tot 10 meter is de bodem voornamelijk zand met een begroeiing van Japanse oesters en Zakpijpen. Ook staan er op een diepte van ca. 6 meter mooi begroeide palen. Op een diepte van ongeveer 10 meter staan een aantal rekjes waarop o.a. Anemonen en Mosdiertjes groeien. In het Sepia seizoen worden ook hier eitjes afgezet. De verankering van de aanwezige boei ligt op ca. 14 meter diep. Daar worden ook regelmatig Noordzeekrabben gespot.

Route

Vanuit de richting Rotterdam ga je via het Hellegatsplein over de N59 richting Bruinisse. Bij eerste rotonde linksaf Rijkstraatweg, deze uitrijden tot einde dan linksaf Vluchthavenweg en na de vluchthaven via de Boomdijk eerste straat rechts Nieuwlandje. Er is beperkte parkeerruimte, niet op de weg parkeren. Vandaar de dijk op lopen en links tot aan duikstek.

Coördinaten

51°39’ 26.8563 N
004°06’ 18.5806 E

Plaatsbepaling tbv hulpdiensten

duikplaats 23 (Bruinisse)

Registratie:

Uw registratie:
U dient ingelogd te zijn om zich in te kunnen inschrijven voor dit evenement.