Toon het archiefE-mailadresAfdrukken

De Beldert - Zoelen/Tiel

Locatie

Straat:
Zoelense Zandweg 1
Plaats:
Zoelen
Land:
Netherlands

Omschrijving

Categorie: 2

Deze stek staat weliswaar onder invloed van getijden maar is door de ligging ver landinwaarts ook buiten de kentering te beduiken.

Informatie duikstek

De Beldert is een bekende recreatie plas en een populaire duiklocatie voor zowel beginners als technisch duikers. Voor de technische duikers is er een aparte instapplaats. Er zijn een groot aantal faciliteiten die beheerd worden door het aanwezige duikcentrum de Beldert. Het duikcentrum is gespecialiseerd in technisch duiken en heeft omkleedruimten, toiletten, spoelmogelijkheden en natuurlijk een vulstation. Honden worden niet toegelaten op het terrein. Er is voldoende parkeergelegenheid. Voor het duiken dient te worden betaald. Een dagkaart kost € 4,00.

Briefing informatie

Er zijn in de loop van de tijd verschillende objecten afgezonken o.a. een kotter een compleet opgetuigde zeilboot en de cockpit van een Boeiing 747.
Het zicht in deze plas is meestal erg goed (4-12 meter)en kan ook in de zomer nog steeds 10 meter+ zijn. De maximum diepte ligt op ongeveer 25 meter,
De bodem bestaat voornamelijk uit zand en langs de rietkragen is in het ondiepere water vaak veel onderwaterleven. Het onderwaterleven bestaat uit baarsen, modderkruipers, palingen, rietvoorn, snoeken en er leven ook steuren. Verder liggen er verschillende objecten zoals een kotter, een opgetuigde zeilboot en de cockpit van een Boeiing 747.

Route informatie

Volg de A15 en neem afslag 33 naar de N835 naar het noorden en over het water rechtsaf de Mauriksestraat in en daarna opnieuw rechtsaf de Zoelense Zandweg op.

   
 
Datum Titel Duikleider Categorie
04-07-2021
10:00 uur
Hans Schram Categorie 2

Export ICS