Toon het archiefE-mailadresAfdrukken

Strijenham (79)

Locatie

Plaats:
Poortvliet/Strijenham
Provincie:
Zeeland
Land:
Netherlands

Omschrijving

Categorie: 2

Deze duikstek staat onder invloed van getijden, check bij het plannen van de duik de getijdentabellen, vergeet niet de juiste correctie toe te passen!.

Briefing Informatie

Bijna aan het einde van de Oosterschelde, in oostelijke richting, ligt de duikplaats Strijenham. Hier staat ook een gemaal die het polderwater van Tholen in de Oosterschelde pompt. Vanaf de parkeerplaats is het nog even een stukje lopen in oostelijke richting tot de bocht in de dijk. Van daaruit kan het mooiste gedoken worden omdat de dijk hier het dichtst bij de vaargeul ligt.

Flora en Fauna

Dit is bij uitzondering een plaats om op je gemak heel nauwlettend de kleine flora en fauna te onderzoeken. Ook als je geinteresseerd bent in wieren, dan kom je hier goed aan je trekken. De variatie in groen-, en bruin wieren is hier erg groot. Opvallend ook, is dat hier een van de eerste waarnemingen is gedaan van het Wakame wier. dit wier dat oorspronkelijk uit het verre oosten afkomstig is, wordt tegenwoordig langs de kust van Frankrijk gekweekt. Vandaaruit is het waarschijnlijk in onze richting opgerukt en heeft bij Strijenham als eertste een goede voedingsbodem gevonden.

Duikkaart

Route

Rij vanaf Rotterdam naar het Hellegatsplein. Blijf bij het Hellegatsplein op de A29 richting Steenbergen. Bij Dinteloord stopt de snelweg en gaat deze over in de N259. Blijf deze weg volgen langs Steenbergen richting Bergen op Zoom tot een splitsing met de N286 richting Tholen. Hier ga je rechtsaf naar Tholen. De N286 loopt dwars door het dorp Tholen. Je blijft deze weg volgen richting Poortvliet. Ook bij de afslag met de N659 (richting Goes) blijf je rechtdoor rijden naar Poortvliet. In Poortvliet aangekomen kom je bij een rotonde, deze neem je voor de helft en blijft rechtdoor rijden richting Sint Maartensdijk. Echter zover kom je niet. Bij de tweede afslag na de rotonde ga je linksaf de Lange Zandweg in (hier staat ook een bord met Strijenham). De weg rijdt je helemaal uit tot je bij de dijk komt, hier is een dijkdoorgang die je echter niet neemt maar hier ga je rechtsaf. Nu kom je bij een volgende dijkdoorgang. Deze neem je wel en je rijdt nu op de Polderdijk. Aan het einde van deze weg kom je bij een gemaal en aan de linkerzijde is een Parkeerterrein. Als je bovenop de dijk staat zie je dat de dijk rechts naar het Zuiden wijkt en een heel stuk verder weer terug wijkt naar het Noorden. Daar waar de dijk weer naar het Noorden wijkt is de duikplaats Kistersnol.

Coördinaten

51°31’ 17.3074 N
004°08’ 30.3996 E

Plaatsbepaling tbv hulpdiensten

duikplaats 79 Poortvliet/Strijenham, einde van de Polderdijk

   
 
Datum Titel Duikleider Categorie
11-07-2021
10:50 uur
Jaap Ruigrok Categorie 3

Export ICS