Toon het archiefE-mailadresAfdrukken

Vuilnisbelt (80)

Locatie

Omschrijving

Categorie:3

Deze duikstek staat onder invloed van getijden.

Briefing Informatie

Om bij de duikplaats te komen moet je ongeveer 100 meter langs de dijk wandelen in zuidelijke richting tot de bocht waar de dijk in oostelijke richting afbuigt. Je kunt precies op de hoek het water betreden. De bodem gaat vanaf hier vrij gelijkmatig naar beneden. Op de helling liggen veel begroeide stenen tot een diepte van 20 m, maar er zitten ook kale stukken zand tussen. Onder de 20 m zul je niet veel stenen meer vinden. De helling loopt nog wel door tot 30 m. Aan de rechterzijde, vanaf de hoek, liggen meer veenblokken.

Flora en Fauna

Vanwege het afwisselende karakter van de bodem is het leven hier ook erg gevarieerd. Het wemelt hier van de verschillende soorten garnaaltjes en krabbetjes. Als je heel goed zoekt kun je hier het opvallende, maar erg kleine porceleinkrabbetje vinden. Tussen de lege oesterschelpen vinden veel kleine bodemvissen een goede schuilplaats. Ondanks het feit dat deze plek ver verwijderd ligt van de verbinding met de open zee kun je hier ook zeebaarzen en in het voorjaar sepia's tegenkomen.

Duikkaart

Route

Via Rotterdam naar het Hellegatsplein. over de A29 naar het Hellegatsplein. Bij het Hellegatsplein op de A29 blijven, richting Steenbergen. Bij Dinteloord stopt de snelweg en gaat over in de N259. Je blijft deze weg volgen langs Steenbergen richting Bergen op Zoom, tot een splitsing met de N286 richting Tholen. Hier ga je rechtsaf naar Tholen. De N286 loopt dwars door het dorp Tholen. Je blijft deze weg volgen richting Poortvliet. Ook bij de afslag met de N659 (richting Goes) blijf je rechtdoor rijden naar Poortvliet. In Poortvliet aangekomen, kom je bij een rotonde. Deze neem je voor de helft en je blijft rechtdoor rijden richting Scherpenisse. Even voorbij Scherpenisse ga je linksaf de West Kerkseweg in. Deze gaat over in de Koningsweg en gaat na een kruising weer over in de Krengeweg. Bij de eerstvolgende kruising ga je linksaf de Platteweg in. Je rijdt nu zo ver mogelijk door naar de dijk (Gatweg). Hier parkeer je de auto. Er loopt een fietspad aan de Oosterscheldezijde.

Coördinaten

51°31’ 30.3398 N
004°05’ 32.2227 E

Plaatsbepaling tbv hulpdiensten

duikplaats 80: Vuilnisbelt

   
 
Datum Titel Duikleider Categorie
18-07-2021
10:05 uur
Eric de Bloeme Categorie 3

Export ICS