Toon het archiefE-mailadresAfdrukken

Vinkeveense Plas - Zandeiland 4 (104)

Locatie

Straat:
Baambrugse Zuwe 143b
Plaats:
Vinkeveen
Provincie:
Utrecht
Land:
Netherlands

Omschrijving

Categorie: 1

Deze duikstek staat niet onder invloed van getijden.

Briefing Informatie

Eiland 4 of Zandeiland 4 in de Vinkeveense Plassen is een van de mooiste zoetwater duikstekken in Nederland. Om hier te mogen duiken is een vergunning nodig. Een dagkaart is terplaatse verkrijgbaar en daar krijg je dan ook goede voorzieningen en helder water voor terug.
In het water treft je een groot aantal objecten waar snoeken, baarzen en scholen witvis zich prima thuis voelen. Er ligt een o.a. een grote bus die een van de bekendste duikobjecten is in dit water.

Flora en Fauna

Ondanks de drukte in en om deze duikplaats, heeft het er nooit ontbroken aan leven. Zeker als in de zomer de onderwaterplanten weer gaan groeien zijn er op de ondiepe gedeeltes massa's jonge vis te zien. En aangetrokken door als dat jonge grut, ligt er altijd wel ergens een grote snoek op de loer. Ook overdag zijn, om de bus, soms hele scholen met kleine baarsjes te vinden.

Duikkaart

Route

Op de A2 de afslag Vinkeveen nemen. Onder de A2 door meteen rechtsaf de oprit naar de A2 weer op, richting Utrecht. Halverwege deze oprit kun je linksaf richting motel. Voor het motel ga je rechtsaf de ventweg op. Na ongeveer 2 km rijden over een smalle weg, bij restaurant "de Eetkamer“, ga je linksaf. Na zo'n 500 meter kom je bij een ophaalbrug. Meteen daarna aan de rechterzijde is het restaurant 't Duikertje. Na het restaurant naar rechts en doorrijden tot het parkeerterein.

Coördinaten

52°234252 N
004°959788 E

Plaatsbepaling tbv hulpdiensten

duikplaats 104 Vinkeveense Plas - Zandeiland 4

   
 
Datum Titel Duikleider Categorie
16-05-2021
09:45 uur
Hans Schram Categorie 2

Export ICS